Om Chokladbiten i Ystad

Den 1 januari 2016 hade jag äran att ta över verksamheten som familjen Maurer startade 2004. Nu driver jag verksamheten vidare i Chokladbiten i Ystad, ett nytt företag, men C och strawberrymed med samma kärlek till choklad, råvaror och hantverk.

I vår lilla chokladfabrik på Adlercreutzgatan i Ystad tillverkar vi chokladkakor i olika storlekar och med många olika smaksättningar. Vi arbetar med mörk, ljus och vit choklad, många olika bär, nötter och andra smaksättningar. All choklad är ekologisk och kommer från ett kooperativ i Peru. Även bär, nötter och övriga ingredienser är ekologiska så långt det bara är möjligt. Kan vi hitta råvaran lokalt väljer vi det och samarbetar gärna med lokala leverantörer.

Vi gör vi allting själva och helt för hand. Från formarna som chokladen gjuts i till färdig chokladkaka i din hand. Det ligger omsorg och kärlek bakom varje chokladkaka som också blir helt unik.

Viktigast är naturligtvis smaken, men vi är också måna om att den är fin att titta på och de olika chokladkakorna har fått namn som man blir glad av.

Chokladen säljs till återförsäljare och tillverkas på beställning och utan tillsatt socker, konserveringsmedel eller andra tillsatser.

Vi vill ge dig en chokladupplevelse för alla sinnen och med naturliga råvaror av högsta kvalitet!

Chokladiga hälsningar

Charlotta Quarles van Ufford

DelaShare on FacebookEmail this to someone